Otto KInt (bas) en Tim Eysackers (piano)

Een nieuwe “Loodssessie” op dinsdag 17 mei met Otto Kint (bas) en Tim Eysackers (piano).
Otto Kint (°1998)
Otto is een Brusselse bassist en componist. Hij begon bas te spelen toen hij zestien was. Twee jaar later ging hij naar het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hij pakte de contrabas op en het werd al snel zijn hoofdinstrument. Na zijn bachelordiploma in Brussel (Christophe Walemme, Bart Denolf, John Ruocco) studeerde hij af als master in de muziek aan het conservatorium van Antwerpen (Nicolas Thys, Teun Verbruggen, Ben Sluijs).

Na een parcours met eigen composities, muzikale projecten, stage in Sienna, cursus bij Kris Defoort èn … het bouwen van zijn eigen contrabas, start Otto zijn eigen band:

“Otto Kintet” 
https://ottokintet.com/

Tim Eysackers (°1996)
Zijn ouders introduceerden hem in de muziek. “Daar is het begonnen, het genot van naar muziek te luisteren. Ik denk dat ik nooit in de jazz was beland als ik dat idee niet had meegekregen.”
Achter de piano voelt hij zich thuis. “Het cliché van de stille pianist past wel bij mij. Ik vond het altijd makkelijker om op het podium te kruipen, dan één iemand face-to-face te moeten leren kennen.” 25 jaar en zelfs in Beijing zijn ze al fan van deze jonge Belgische jazzpianist! Tim Eysackers studeerde af aan LUCA School of Arts in Leuven en werkt nu met zijn eigen “Tim Eysackers Ensemble”. Zij sleepten de PlayRight+ Prijs 2020 in de wacht, met hun project rond Antigone.
https://klara.be/zoeken/de%20twintigers%20tim%20eysackers

17/05/2022

Planning

Datum:
Tijd: